Meer info over verwarming (kachels / heaters)

U wilt graag meer inzicht in de verschillende soorten verwarming / heaters / kachels die wij verkopen? Wij vertellen u er graag meer over! We zien graag dat u de juiste apparatuur gebruikt op uw klus perfect af te ronden.

Verwarming

Een verwarming, kachel of ook wel heater is een apparaat waarmee de temperatuur van een ruimte wordt verhoogd. Wij van VentilatieVerkoop.nl verkopen drie soorten verwarming; dieseldirect en indirect gestookte, elektrischebouwkachels, comfort en infrarood – en gas heaters. Deze kachels verschillen in gebruikte brandstof of energievoorziening, waarbij er bij de dieselheaters nog verschil is in hoe er met de uitlaatgassen wordt omgegaan, of in de methode van afgifte van warmte, zoals bij de elektrische heaters. Voor ons uitgebreide aanbod aan heaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Dieselheaters

Dieselheaters hebben een zeer hoge capaciteit en zijn daarom zeer geschikt voor zeer grote ruimtes. Dit type kachel worden gekenmerkt door het feit dat er diesel als brandstof wordt gebruikt om de lucht te verwarmen. Dieselheaters verkopen wij in de typen; direct gestookt en indirect gestookt. Voor ons uitgebreide aanbod aan dieselheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Dieselheaters – direct gestookt

Dit type dieselheater verwarmt een ruimte via de directe methode. Bij directe verwarming worden de gassen die overblijven na verbranding de verwarmde ruimte ingeblazen. Het is dus van groot belang om het gebruik van dit type heater in acht te nemen; een direct verwarmde dieselheater kan dus alleen buiten of binnen met voldoende ventilatie worden gebruikt! Voor ons uitgebreide aanbod aan direct gestookte dieselheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Dieselheaters – indirect gestookt

Bij indirecte verwarming worden de verbrandingsgassen gescheiden gehouden van de verwarmde lucht en via een apart rookkanaal afgevoerd. Zodoende is de verwarmde lucht 100% vrij van koolmonoxide, kooldioxide en overige restproducten. Voor ons uitgebreide aanbod aan indirect gestookte dieselheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Dieselheaters – infrarood

Ook dit type dieselheater verwarmt een ruimte via de directe methode. Bij de verbranding van de diesel in dit type kachel worden de gassen tegen een plaat geblazen zodat deze begint te gloeien. Als deze plaat eenmaal gloeit, zullen de verbrandingsgassen daarna beter verbranden wegens de hoge temperatuur waarmee de restgassen in aanraking komen. Zodoende zal er minder koolmonoxide worden uitgeblazen. Echter, ook hier blijft de waarschuwing van toepassing; een infrarood dieselheater kan alleen buiten of binnen met voldoende ventilatie worden gebruikt! Voor ons uitgebreide aanbod aan infrarood dieselheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Elektrische heaters

Elektrische heaters kenmerken zich door het gebruik van een gloeispiraal – een spiraalvormige draad waar stroom doorheen loopt – om de omgeving op te warmen. Door de weerstand van het materiaal wordt een deel van de elektrische stroom omgezet in warmte. Dit type heater zijn vrijwel overal eenvoudig te plaatsen en te bedienen. Deze heaters zijn licht van gewicht en hebben vanwege de elektrische verwarming geen uitstoot van gassen. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in gesloten ruimtes. Vanwege het hoge elektrisch vermogen moet er rekening worden gehouden met de aanbevolen zekering. Voor ons uitgebreide aanbod aan infrarood elektrische kachels kijkt u gerust in onze winkel verder.

Elektrische heaters bouwkachels

Bouwkachels zijn heavy duty elektrische  heaters, bestemd voor gebruik op plaatsen waar andere kachels mogelijk snel beschadigd raken, zoals op bouwplaatsen. Bouwkachels zijn dubbelwandig uitgevoerd en daardoor schok- en stootbestendig, en stofdicht. Voor ons uitgebreide aanbod aan bouwkachels kijkt u gerust in onze winkel verder.

Elektrische heaters – comfort

Bouwkachels zijn elektrische  heaters, bestemd voor gebruik op plaatsen zoals in een garage of werkplaats. Voor ons uitgebreide aanbod aan bouwkachels kijkt u gerust in onze winkel verder.

Elektrische heaters – infrarood

Infrarood kachels maken gebruik van infrarood licht. Dit type onzichtbaar licht wordt als warmtestraling uitgezonden door een hittebron, in het geval van een infraroodkachel door een elektrisch verwarmingselement. Voor ons grote aanbod aan elektrische infraroodheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Gasheaters

Dit type heater gebruikt gas als brandstof om de omgeving op te warmen. Ook deze heaters zijn eenvoudig te plaatsen en te bedienen. Gasheaters zijn vanwege het hoge vermogen geschikt voor grotere ruimtes. Het hoge vermogen van deze heaters wordt gehaald uit gasverbranding, waardoor het elektrisch verbruik laag blijft. Er moet echter wel rekening worden gehouden met een goede ventilatie van de verwarmde ruimte en daardoor ongeschikt voor gesloten ruimtes. Voor ons grote aanbod aan gasheaters kijkt u gerust in onze winkel verder.

Creative Commons Licentie

Deze tekst wordt beschikbaar gesteld onder de Creative Commons Licentie, zodat een ieder gebruik kan maken van de informatie in deze tekst, zolang er wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden.